NSG - events i verdensklasse

Nordic Sports Group (NSG) er en af Danmarks førende management- og eventvirksomheder. NSG er Caroline Wozniackis manager og arrangør af Danmarks største sports- og mediebegivenhed i 2010, WTA-turneringen e-Boks Sony Ericsson Open. Med familien Wozniacki i ejerkredsen har NSG siden 2004 varetaget Caroline Wozniackis kommercielle interesser.

NSG er desuden arrangør af Wozniacki Challenge og Wozniacki Tennis Academy.

Læs nedenstående portræt:

NSG har succes i en svær tid

Det, der begyndte som traditionel juridisk bistand til familien Wozniacki, er i dag en sportsmanagement- og eventvirksomhed med en voksende omsætning og sorte tal på bundlinjen.

Af Kristine Jægesen Wilkens

Piotr Wozniacki havde brug for juridisk rådgivning her og nu. En kontrakt, der skulle hjælpe den blot 13-årige Caroline Wozniacki og hendes familie med at få pigens lovende men endnu spæde tenniskarriere finansieret, skulle vurderes af en sagkyndig. Den daværende træner for Caroline Wozniacki sendte bud efter Steen Thomsen.

Og så fik han og hans samarbejdspartner, Mikkel Nissen, ellers forpurret den aftale.

"Aftalen indebar, at Caroline skulle afgive mange af sine rettigheder på en uhensigtsmæssig måde - det ville helt givet have skabt problemer", fortæller Steen Thomsen i dag.

De to rådgivere forstod familien Wozniackis dilemma: At en aftale kunne skaffe den økonomi, som på det tidspunkt skulle til for at sikre familiens talentfulde datter ro til at udvikle sig. Men guld kan købes for dyrt, sagde de, og Piotr Wozniacki anerkendte deres faglighed og tog råddet til sig.

Det blev begyndelsen til et tæt samarbejde, som tre år efter denne skelsættende dag i 2003 mundede ud i stiftelsen af Nordic Sports Group (NSG). En virksomhed, der lå lige til højrebenet, for i takt med Caroline Wozniackis succes steg også behovet for mere organiseret rådgivning og markedsføring uden for banen af den unge stjerne.

I dag, blot fire år senere, er NSG en stor og flerstrenget forretning med en hastigt voksende omsætning. Og det er Steen Thomsen, NSG's bestyrelsesformand, stolt over i en tid, hvor finanskrisen også har sat sit onde fingeraftryk på sportens verden.

1 mio. kr. lød koncernens omsætning på i 2006. I 2009 var det tal øget til 14 mio. kr., og for 2010 forventes omsætningen at blive på 18 mio. kr., mens overskuddet ventes at blive på 2 mio. kr.

"Det fortæller os, at vores strategi med at bygge NSG langsomt op har været rigtig", siger Steen Thomsen.

Én aktivitet pr. år har opskriften været, og selv om Nordea Danish Open 2008/2009 - en 100.000 dollar international tennisturnering på ITF-niveau, som er lige under WTA-niveauet - isoleret set ikke gav overskud, var det uden tvivl pengene værd.

"Vi vidste godt, det ville give os en økonomisk lussing, men det var en bevidst investering i fremtiden, som vi var nødt til at tage for at vise WTA, at vi er gode til at arrangere tennisturneringer", fortæller Steen Thomsen om arrangementet i Odense.

Erhvervelsen af ITF-turneringen var en del af en treårig plan, som er det perspektiv NSG har på alle sine forretninger.

"Da vi søgte om at få ITF-turneringen, var vores mål at få en WTA-turnering inden for tre år, ellers havde vi aldrig givet os i kast med den turnering i Odense, for det giver altid underskud det første år", siger Steen Thomsen og henviser til en anden af NSG's aktiviteter - rækken af street events hen over sommeren på Rådhuspladsen.

"Vi ved, at den del af forretningen giver underskud i år - alene det at lave konceptet koster, men vi vil hele tiden tænke langsigtet. Og nu har vi også råd til det", siger Steen Thomsen med henvisning til koncernens overskud.

WTA-turneringen er den største men ikke den eneste event på NSG's hylder.

"Kulturforbrugeren er i dag meget mere krævende end tidligere, og udbuddet er kæmpe stort. Tidligere stillede man sig tilfreds med at stå og fryse på stadion i to timer med en lunken fadøl og en kold fransk hotdog - sådan er det ikke i dag", siger han.

Det er blandt andet derfor, at NSG har indgået et samarbejde med den verdenskendte møbelfabrikant Republic of Fritz Hansen om at indrette tennisarenaen i Furesø - endnu en event i eventen, som på den måde vil være med til at skabe synergi mellem de mange aktiviteter og gøre den enkelte bedre, mener Steen Thomsen.

Og tilføjer, at NSG med sine sideaktiviteter kan ramme en bredere målgruppe. Der vil måske være tilskuere til e-Boks SonyEricsson Open, der ikke normalt indløser billet til tennisevents, men som alligevel tager turen til Furesø for at se på design i verdensklasse.

I NSG deler ledelse og medarbejdere passionen for sport, men de lader sig aldrig rive så meget med, at hjertet tager over for hjernen.

"Vi er en virksomhed, og det, vi giver os i kast med, skal altid være økonomisk bæredygtigt, ellers har det ingen fremtid. Derfor tager vi hele tiden afsæt i, hvad forbrugeren eller kunden har brug for, og sådan er det ikke altid i sportens verden", mener Steen Thomsen.

NSG's ambition er at skabe "en markant sportskoncern" i Danmark - lige nu venter den hidtil største opgave: WTA-turneringen e-Boks SonyEricsson Open.

Men der er mere i vente.